Ontdek andere gezonde ingrediënten
Food
2 minuten

Nu we bijna 2020 in gaan, willen we het jaar natuurlijk goed afsluiten. Op elke hoek van de straat staat wel een oliebollen kraam, dat maakt het wel heel verleidelijk om toch stiekem een oliebol of appelbeignet te proberen. Ik moet toegeven dat ik bij het maken van deze video stiekem al een paar appelbeignets soldaat heb gemaakt. Natuurlijk moet ik het goede voorbeeld geven, maar heb mezelf toch stiekem laten verleiden door de heerlijke geur die in de straat hing. Maakt die extra appelbeignet of oliebol echt uit na een hele maand ‘’all you can eat challenge’’ in december? Als je moet kiezen tussen deze twee, wat is dan de beste keus? Of is er een betere variant die je kan proberen?

 


Waar zitten meer calorieën in?

Ik ben benieuwd of jij in de goede richting zit, maar in een appelbeignet zitten in principe meer calorieën in dan in een oliebol. Dit komt door de laag suiker waar de appelbeignet is doorgehaald. Als jij maximaal poedersuiker op je oliebol doet, gaan de calorieën natuurlijk snel omhoog. Als ik op het internet kijk, zie ik op veel websites dat een oliebol of appelbeignet minder calorieën zouden bevatten dan ik heb geconstateerd. Dit komt omdat ze, denk ik, er geen rekening mee houden , dat een oliebol of appelbeignet bij het bakken ook vet vasthoudt. Er zijn ook bakkers waar er nog meer vet in kan zitten. Dit heeft er mee te maken dat het vet niet warm genoeg is, waardoor de oliebol zich helemaal vol zuigt met vet. Zoek daarom een goede bakker op, zodat je niet alleen de lekkerste oliebollen hebt, maar die ook niet helemaal volgezogen zijn met vet.

Hieronder de gemiddelde calorieën van een appelbeignet op oliebol.

Oliebollen: 240 calorieën;
Appelbeignets: 311 calorieën;

 Wat is een goed alternatief?

Pak een lekker stuk fruit of eet een boterham!! Nee, dit klinkt wel heel saai he? Een oliebol of appelbeignet, is zo lekker omdat hij lekker vet is. Als je er echt voor kiest om een gezondere variant te proberen, bak de oliebollen of appelbeignets in de airfryer of oven. Dan mag je het eigenlijk geen oliebol noemen, maar het is wel een gezonder alternatief. Laten we eerlijk zijn, oliebollen en appelbeignets horen bij oud en nieuw. We hebben met kerst toch al veel gegeten, dan kan die extra oliebol er ook wel bij toch? Na oud en nieuw is het weer tijd om in shape te komen. Pak het gelijk goed aan en meld je aan voor het Meest volledige online coaching platform uit Nederland. Ik wens je een gezond 2020 en geniet lekker van die appelbeignet of oliebol.

 Pak 2020 gelijk goed aan!

Pak het gelijk goed aan en meld je aan bij de online coaching van My Shape, het Meest volledige online coaching platform uit Nederland. Ik wens je een gezond 2020 en geniet lekker van die appelbeignet of oliebol.

Conclusies

  • Appelbeignets bevatten meer calorieën;
  • Sommige oliebollen of appelbeignets bevatten meer vet dan de andere;
  • Gebruik als alternatief de airfryer;
  • Begin het nieuwe jaar goed met onze online coaching