Food
20 minuten

Heb jij bij het eten van je broodje pindakaas er weleens over nagedacht waar het vandaan komt. Nee, ik bedoel niet de kast waar de pot met pindakaas staat. Maar waar komt de pinda nou echt vandaan? Groeien pinda’s aan een boom of een plant en wat is de pinda eigenlijk?

Conclusies

  • De pinda groeit boven maar ook onder de grond.
  • De pinda is inderdaad een vrucht. Ik snap de verwarring aangezien jij je pinda’s hoogstwaarschijnlijk bij de notenboer koopt.
  • Pinda's zijn super gezond.

Waar komt de pinda vandaan?

Ik zal jullie niet langer in spanning houden… De pinda is afkomstig van een plant. Hij groeit op een speciale manier wat je niet zo 1,2,3 verwacht. Ik zal het proces hier kort uitleggen. Eerst groeit er een plant van ongeveer 40 cm hoog. Vervolgens groeien er gele bloemetjes

aan die naar beneden groeien in de grond. In de grond groeit er een vrucht aan wat de pinda dop wordt genoemd, in een paar maanden tijd groeit hij tot een goddelijke aardnoot.

Wat is de pinda eigenlijk?

Voor de oplettende lezer onder ons is je vast wel opgevallen dat ik hierboven over een vrucht praat. Hier heb je gelijk je antwoord, de pinda is inderdaad een vrucht. Vaak wordt gedacht dat de pinda een noot is. Niet zo gek want wij kopen onze pinda’s bij de notenboer zonder er bij stil te staan dat het helemaal geen noot is.

Is de pinda gezond?

Ja dat is hij zeker…pinda’s zitten vol onverzadigde vetten, ijzer, B-vitamines en vitamine E. Wil niet zeggen dat jij de pot met pindakaas in een keer leeg hoeft te eten want de pinda is een calorierijk product. 576 kcal per 100 gram pinda’s is aardig hoog. Dus geniet maar wederom met mate.

Privacy Preference Center