2 personen
15 min waarvan 10 actief

Er zijn drie dingen belangrijk bij een snack to go: het moet lekker, gezond en snel klaar te maken zijn. Ik kijk altijd eerst naar eten wat iedereen lekker vindt en ga met  die gedachten puzzelen aan een gerecht. Zo is dit gerecht weer tot stand gekomen. Ik waarschuw je alvast, het is heel verleidelijk om alles in een keer op te eten.

Voedingswaarden per persoon: 140 kcal

Koolhydraten: 40 gram

Vetten: 10,2 gram

Eiwitten: 3.3 gram

Ingredienten

  •     3 appels
  •     2 handjes rozijnen
  •     50 gram pecanoten
  •     een scheut ahorn siroop
  •     50 gram krokante Granola
  •     1/2 theelepel kaneel (mag ook wat meer, het is persoonlijk!)
Benodigdheden
  •     Snijplank
  •     Koksmes
  •     Koekenpan

Snij de appel in grove stukken.


Verwarm de koekenpan op hoog vuur en bak de appel goudbruin. Bak de appel ZONDER olie of gebruik een klein scheeutje zonnebloemolie. ‘’Absoluut geen olijfolie’’


Draai het vuur laag en voeg de rozijnen en de pecanoten toe, blus dit af met de ahornsiroop.


Stort alles in een tupperware bakje of een bord en strooi vervolgens de granola er overheen.