2 personen
40 min waarvan 15 actief

Het ziet er misschien moeilijk uit, maar iedereen kan het maken. Leuk om als groentegerecht te serveren naast een lekker stukje vlees of vis. Het ziet er leuk uit, bevat weinig calorieën en is daarnaast ook nog erg lekker.

Kcal per persoon: 102

Koolhydraten: 20 gram

Eiwitten: 13,7 gram

Vetten: 1,1 gram

Ingredienten

  •     1 aubergine
  •     1 courgette
  •     olijfolie
  •     1 knoflook
  •     1 tomaat
  •     1 gesnipperde ui
  •     1 gepofte paprika (mag uit blik)
  •     1 eetlepel tomatenpuree
  •     klein blik gepelde tomaten
  •     1 eetlepel Italiaanse kruiden
  •     zout naar smaak
Benodigdheden
  •     Snijplank
  •     Koksmes
  •     Ovenschaal
  •     Steelpan
  •     staafmixer

Snij de aubergine en courgette in plakken en voeg olie, zout en Italiaanse kruiden toe. Bak ze voor ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden.


Zet in een pan de ui aan en voeg de gepelde tomaten, knoflook en paprika toe.


Laat dit voor 20 minuten pruttelen op laag vuur en draai het vervolgens fijn met de staafmixer.


Als de courgette en aubergine klaar zijn, stapel ze dan voorzichtig op elkaar en schep de tomatensaus eroverheen. als laatste de tomaat in plakjes.