2 personen
40 min waarvan 25 actief

Risotto is voor de Italianen een heilig product, waar de meningen verdeeld zijn over de manier van bereiden. Het is echt een gerecht wat om timing en gevoel gaat. Risotto is een van mij eerste gerechten die ik mezelf heb aangeleerd als kok. Deze bieten risotto heb ik veel gemaakt in de tijd dat ik bij het Amstel hotel werkte. Uiteraard heb ik hem op mijn eigen manier meester gemaakt, en aanpast zodat jij hem makkelijk kan maken.

Voedingswaarden: 393 kcal

Koolhydraten: 19 gram

Vetten: 10,1 gram

Eiwitten: 12,2 gram

Ingredienten

  •     100 gram risottorijst
  •     500 ml water
  •     2 teentjes knoflook
  •     1 groente bouillon blokje
  •     400 gram bospeen
  •     1 bol mozzarella
  •     1 sjalot fijngesneden
  •     2 lepel zonnebloem olie
  •     zout en peper
Benodigdheden
  •     1 maatbeker
  •     snijplank
  •     steel pannetje
  •     ovenschaal

Leg de bospeen in een ovenschaal en voeg zout en knoflook toe. Verwarm de oven op 200 graden en rooster de bospeen tot hij in licht bruine kleur heeft. (ongeveer 12 minuten)


Zet een pannetje met water op en breng dit aan de kook Voeg vervolgens het bouillon blokje toe.


Verwarm het steelpannetje en voeg de sjalot toe. Bak vervolgens op laag vuur het sjalotje aan. Belangrijk dat het sjalotje niet kleurt.


Voeg vervolgens de risotto toe en blijf goed roeren, zodat de risotto niet aanbakt. Belangrijk dat de bouillon en de risotto heet zijn voor je de bouillon gaat toevoegen.


Kook ondertussen 1 liter bietensap in voor de helft.


Wanneer de risotto heet is voeg dan een goede scheut bouillon toe, en roer blijf goed roeren tot de bouillon is opgenomen.


Herhaal dit proces tot de risotto gaar is. Het duurt ongeveer 20 minuten, maar probeer tussendoor goed te proeven.


Voeg als laatste de bietensap toe blijf roeren tot de bietensap volledig is opgenomen door de rijstkorrel.