2 personen
20 min waarvan 15 actief

Masala een kerrie mix die je waarschijnlijk kent uit de Surinaamse keuken. Hoewel de Surinamers veel met deze kruidenmelange werken moet het mij persoonlijk meer aan India denken. Laat je verrassen door de mooie smaken die bij elkaar komen.

Voedingswaarden per persoon: 397 kcal

Koolhydraten: 16,7 gram

Vetten: 22,7 gram

Eiwitten: 27 gram

Ingredienten

  •     250 gram gamba’s
  •     ½ limoen
  •     100 gram kikkererwten
  •     1 rode ui gesnipperd
  •     2 goede eetlepels masala
  •     2 tenen knoflook fijngesneden
  •     300 gram Chinese of witte kool
  •     150 ml kokosroom
  •     zout
  •     rode peper
Benodigdheden
  •     Snijplank
  •     Koksmes
  •      Koekenpan

Snij de kool in reepjes.


Verwarm de koekenpan op hoog vuur en bak de gamba’s.


Als de gamba’s beginnen te kleuren maar nog niet gaar zijn, draai het vuur laag en bak de ui en knoflook even kort mee. Leg dit vervolgens in een kommetje.


Bak de kool op hoog vuur tot hij begint te kleuren.


Draai het vuur laag en voeg de masala plus en wat zout toe.


Blus het af met de kokosmelk en voeg de kikkererwten, limoensap, en gamba’s toe en breng dit geheel op smaak met zout en voeg evt rode peper toe.