2 personen
10 min waarvan 10 actief
Dit doet mij denken aan een van mijn vakanties in Spanje. Waar ik de Gazpacho terugstuurde omdat ik zeker wist dat ik dat dun gesneden vlees had besteld. (Carpaccio) Gazpacho is simpel gezegd een koude tomatensoep uit Spanje. Klinkt voor niet iedereen even aantrekkelijk, maar wacht maar tot je dit geniale recept proeft. Het is belangrijk dat het goed koud wordt gegeten, wanneer het buiten warm is.
Voedingswaarden per persoon: 140 kcal
Koolhydraten: 10,6 gram
Vetten: 10,3 gram
Eiwitten: 2,1 gram
Ontdek andere lekkere recepten
Ingredienten
- 500 gram tomaten
- 1/2 komkommer
- 1 rode punt paprika
- scheutje rode wijnazijn
- zout naar smaak
- scheutje olijf olie (20 ml)
- 1/2 rode peper
- 1/4 sjalot
- 1 teen knoflook
Benodigdheden
- Blender of staafmixer
- Snijplank
- Koksmes
- Zeef

Schil de komkommer en snij ze, plus de rest van de groente in grove stukken. Doe ze vervolgens in de blender.


Voeg de olijfolie en rode wijnazijn toe en draai het geheel door.


Breng de gazpacho op smaak met zout en peper en zeef het.


Bewaar het overblijfsel wat in de zeef zit, en schep dit in het soepbord.


Schenk de gazpacho vervolgens uit.
