Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
4 personen
30 min waarvan 30 actief

Als jij jezelf afvraagt wat udon noedels zijn, denk dan aan een van je favoriete sushi restaurants waar waarschijnlijk ook een noedelsoep op de kaart staat. Die dikke ronde noedels zijn udon noedels. Een noedelsoort met een mooie stevige structuur, wat hem ideaal maakt om te bakken. Met biefstukreepjes in een oosterse saus en gebakken groente maakt dit een heerlijk gerecht waar je stiekem wel een dubbele portie op wilt eten.

Per persoon: 381 kcal
Koolhydraten: 41,9 gram
Vetten: 7,5 gram
Eiwitten: 36 gram

Ingredienten

Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 gram biefstukreepjes;
  • 1 paksoi;
  • 1 rode paprika;
  • 1 gesnipperde ui;
  • 1 teentje knoflook gesnipperd;
  • 150 gram udon noedels;
Voor de saus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • paar druppels sesamolie
  • ¼ verse limoensap
  • drupje vissaus (wanneer je wel vis eet)
Benodigdheden
  • Koekenpan;
  • Snijplank;
  • Koksmes;
  • Mengkom of schaaltje;

Kook de noedels volgens de verpakking en spoel ze vervolgens koud.


Snij ondertussen de groente en bewaar ze in een bak, je gaat de groente later mee bakken.


Meng de ingrediënten voor de saus in een kom en houdt de saus nog even apart.


Bak de biefstuk op hoog vuur, voeg vervolgens de groente, ui en knoflook toe en bak deze kort mee.


Zet het vuur, voeg de noedels en als laatste de saus toe.