Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
2 personen
25 min waarvan 15 actief
Ik merk dat ik met deze temperaturen al snel zin krijg in een lekkere soep. Een bloemkoolsoep van zich zelf klinkt misschien een beetje saai. Als je mij onderhand een beetje kent, weet je dat ik altijd wel een leuke twist aan recepten geef. Voeg groene curry pasta en kokosmelk toe en je hebt een heerlijke, pittige bloemkoolsoep. Wil je hem minder pittig? Voeg dan minder curry pasta toe.
Voedingswaarden: 138 kcal per persoon
Koolhydraten: 3,6 gram
Vetten: 13 gram
Eiwitten: 2.2 gram
Ontdek andere lekkere recepten
Ingredienten
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote bloemkool in kleine roosjes gesneden;
- 1 gesnipperde ui;
- 1 eetlepel groene curry pasta (mag ook meer of minder);
- 2 dl water;
- 2,5 dl kokosmelk;
- klein bosje koriander (optioneel);
- ¼ bos lente-ui;
- ½ limoensap;
Benodigdheden
- Snijplank;
- Kookpan;
- Staafmixer;

Zet de pan op middelhoog vuur en bak de bloemkool samen de ui aan. ‘’De bloemkool mag best kleuren.


Zet het vuur laag en voeg de curry pasta toe. Roer het kort door en zorg dat de curry pasta niet verbrandt.


Voeg nu het water en de kokosmelk toe en laat het koken tot de bloemkool gaar is. (ongeveer 10 min)


Maak de soep glad door middel van een staafmixer of blender en voeg het limoensap toe.
