Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
20 porties
25 min waarvan 15 actief

In het weekend kom regelmatig thuis bij mijn ouders, een van de eerste dingen die ik doe, is de snoeplade optrekken en kijken of er nog iets lekkers tussen zit. Meestal tref ik dezelfde dingen aan waaronder de huisgemaakte granola van mijn moeder. Dit is een recept wat je in een handomdraai hebt gemaakt en je ook nog makkelijk je eigen twist aan kunt geven, door andere noten of rozijnen te gebruiken. Je zou er zelfs specerijen aan toe kunnen voegen om het nog leuker te maken. Ik heb het nu heel basic gehouden, wat dit recept is al heerlijk van zichzelf.

Voedingswaarden: 82,4 kcal per 30 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 4 gram
Eiwitten: 2.6 gram

 

Ingredienten

Ingrediënten voor 2 personen
  • 300 gram havermout;
  • 50 gram gebroken lijnzaad;
  • 50 gram ongebrande walnoten;
  • 50 gram ongebrande amandelen;
  • 50 gram cashewnoten;
  • 3 eetlepels honing;
  • 3 eetlepels ahorn siroop;
Benodigdheden
  • Ovenschaal;
  • Weegschaal;
  • Bakje voor het bewaren;
  • Oven;

Doe de havermout in een ovenschaal en meng de honing en ahorn siroop door de havermout.


Rooster de havermout in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius tot en roer en regelmatig om. Hij is klaar wanneer de havermout mooi goudbruin van kleur is.


Laat hem 10 minuten afkoelen en mix nu de rest van de ingrediënten met de havermout.


Laat het geheel afkoelen en bewaar het vervolgens op een droge plek.

Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS