Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
2 personen
25 min waarvan 5 actief
Heb jij altijd al willen weten hoe je zoete aardappelfrietjes krokant kunt krijgen in de oven? Ik wist het zelf eerst ook niet, maar toen ik bij een restaurant aan het werk was zag ik de oplossing. Het hoofdingrediënt wat voor de krokante structuur zorgt is maïzena. Belangrijk dat de oven heet genoeg staat, anders gaat het heel lang duren, plus je verliest een hoop vitamine tijdens het proces.
Voedingswaarden: 349 kcal
Koolhydraten: 73,7 gram
Vetten: 5,9 gram
Eiwitten: 5 gram
Ontdek andere lekkere recepten
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappel frietjes;
- 4 eetlepels maïzena;
- Paar takjes tijm;
- Zout naar smaak;
- Scheutje pinda of zonnebloemolie;
Benodigdheden
- Snijplank;
- Koksmes;
- Ovenschaal;

Doe de zoete aardappelfrietjes in een ovenschaal en voeg zout, maïzena, olie en tijm toe. Hussel dit vervolgens goed door elkaar;

Verwarm de oven op 220 graden Celsius en bak de zoete aardappel in de oven;


Zorg dat je elke 5 minuten de aardappel voorzichtig omgooit, zodat ze zoete aardappel overal even krokant wordt;


Eetsmakelijk!
