2 personen
10 min waarvan 10 actief

Bij mijn bezoek aan Libanon heb ik vooral veel inspiratie opgedaan. Labneh is een hartige yoghurt dip. Dit is mijn favo variant met granaatappel, pijnboompitten en Za’atar.

 

Voedingswaarden: 141 kcal per persoon
Koolhydraten: 4,2 gram
Vetten: 11,4 gram
Eiwitten: 5,1 gram

 

Ingredienten

  • Hangop of Griekse yoghurt
  • Goede snuf zout
  • Peper
  • 15 gram pijnboompitten
  • Handje granaatappelpitten
  • scheut granaatappelsiroop
  • Eetlepel Za’atar
  • Scheutje olijfolie
Benodigdheden
  • Mengkom
  • Bakje voor de Labneh
  • Koksmes

Schep de yoghurt in een mengkom en voeg, zout, klein gedeelte van de Za’atar en granaatappelsiroop toe.


Rooster de pijnboompitten in de pan, hak ze vervolgens grof.


Strooi de pijnboompitten, Za’atar, granaatappel over de yoghurt en schenk vervolgens de olie over de Labneh.