2 personen
5 min waarvan 5 actief

Bij mijn bezoek aan Libanon heb ik vooral veel inspiratie opgedaan. Labneh is een hartige yoghurt dip. Wij kennen het hier als hangop, maar wij eten het voornamelijk als dessert. Ze voegen er in Libanon diverse kruiden, noten en als topping een goede olijfolie aan toe. De olie maakt of kraakt het gerecht als je het mij vraagt. Zorg daarom dat je voor een olijfolie kiest die niet TE bitter is. Dit kan namelijk het hele gerecht verpesten. Bij deze mijn eerste variant met munt, pistache en olijfolie.

 

Voedingswaarden: 125 kcal per persoon
Koolhydraten: 3,8 gram
Vetten: 10,9 gram
Eiwitten: 3,8 gram

 

 

Ingredienten

  • Hangop of Griekse yoghurt
  • goede snuf zout
  • peper
  • 15 gram pistachenoten (klein handje)
  • eetlepel olijfolie
Benodigdheden
  • Mengkom
  • Bakje voor de Labneh
  • Koksmes

Schep de yoghurt in een mengkom en voeg peper en zout toe. Schep dit vervolgens over in een bakje.


Hak de pistachenoten fijn.


Hak de munt fijn en strooi ze samen met de pistachenoten over de yoghurt.


Top de Labneh af met een scheutje olijfolie en een klein beetje citroensap voor de frisheid.


Privacy Preference Center