Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
4 personen
30 min waarvan 30 actief

Als jij jezelf afvraagt wat udon noedels zijn, denk dan aan een van je favoriete sushi restaurants waar waarschijnlijk ook een noedelsoep op de kaart staat. Die dikke ronde noedels zijn udon noedels. Een noedelsoort met een mooie stevige structuur, wat hem ideaal maakt om te bakken. Voeg een mooie saus, lekkere groente en in dit geval een vega product wat goed bij dit gerecht past. Quorn een vegetarische vleesvervanger, die je goed in bak gerechten of curry ‘s kan verwerken. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

Per persoon: 342 kcal
Koolhydraten: 43,4 gram
Vetten: 6,2 gram
Eiwitten: 23,5 gram

Ingredienten

Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 gram quorn stukjes;
  • 1 paksoi;
  • 1 rode paprika;
  • 1 gesnipperde ui;
  • 1 teentje knoflook gesnipperd;
  • 150 gram udon noedels;
  • Voor de saus
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel ketjap
    • paar druppels sesamolie
    • ¼ verse limoensap
    • drupje vissaus (wanneer je wel vis eet)
Benodigdheden
  • Koekenpan;
  • Snijplank;
  • Koksmes;
  • Mengkom of schaaltje;

Kook de noedels volgens de verpakking en spoel ze vervolgens koud.


Snij ondertussen de groente en bewaar ze in een bak, je gaat de groente later mee bakken.


Meng de ingrediënten voor de saus in een kom en houdt de saus nog even apart.


Bak de quorn stukjes in de koekenpan tot ze lichtbruin zijn en voeg vervolgens de groente, ui en knoflook toe en bak deze kort mee.


Zet het vuur laag, voeg de noedels en als laatste de saus toe.