Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
2 personen
10 min waarvan 10 actief

Falafel is een van de lekkerste vegetarische producten als je het mij vraagt. Het enige wat je nodig hebt om het nog lekkerder te maken, is een goede saus, een topping en uiteraard het broodje waar je de falafel uiteindelijk mee eet.

Voedingswaarden: 406 kcal
Koolhydraten: 31 gram
Vetten: 15,2 gram
Eiwitten: 16 gram

 

Zonder pita
Voedingswaarden: 256 kcal
Koolhydraten: 3,6 gram
Vetten: 14,4 gram
Eiwitten: 16 gram

 

Ingrediënten

  • 2 volkoren pita broodjes;
  • 2 eetlepels hummus;
  • ½ komkommer;
  • 1 rode ui gesneden;
  • Paar handjes ijsbergsla;
  • 2 eetlepels sushiazijn;
  • 250 gram falafel;
 
Benodigdheden
  • Snijplank;
  • Koksmes;
  • Koekenpan

Snijd de rode peper in een bak met de ijsbergsla, rode ui en komkommer. Besprenkel het met sushiazijn;


Verwarm de pita broodjes voor circa 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden;


Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafel donkerbruin; (niet zwart)


Vul het broodje met de hummus, zoetzure groente en de falafel;


Meng de dressing met de salade, en proef goed of hij niet te heet of voor juist niet spicy genoeg voor je is. Voeg als laatste de pinda’s toe;