Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
2 personen
30 min waarvan 30 actief
Een rondje door de toko is dan misschien wel nodig, maar zeker wel de moeite waard. Het is sowieso wel handig om langs te toko te gaan, dan heb je gelijk voor een langere periode het nodige in huis. Eet je geen vis of vlees? Dan zou je de vis kunnen vervangen door bijvoorbeeld tempeh of tofu. Houd er wel rekening mee dat de voedingswaarde anders zullen zijn. Je kan de tempeh met tonijn vergelijken in een voedingsapp zoals Myfitnesspal bijvoorbeeld. Verder is het ook een goed idee om de sushirijst na het koken met sushiazijn aan te maken. Op deze manier maak je hem nog lekkerder.
Kcal: 562 kcal
Koolhydraten: 61,7 gram
Vetten: 18,1 gram
Eiwitten: 39,5 gram
Ontdek nog meer lekkere recepten
Ingredienten
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram verse tonijn (bij de vishandel)
- 6 eetlepels ponzu ( te koop bij de toko)
- 2 kleine handjes mais
- 100 gram wakamé
- 1 avocado
- 100 gram sushirijst
- sushiazijn op smaak
- eetlepel sesamzaad
Benodigdheden
- Rijstkoker of pan
- Snijplank
- Scherp mes


Was de sushirijst tot het water helder is en kook de rijst volgens de verpakking. Breng de rijst na het koken op smaak met sushiazijn en laat de rijst afkoelen.


Snijd de avocado en tonijn in grove blokjes en bewaar ze ook in de koeling.

Wanneer alles is afgekoeld, schep de rijst in een diep bord en verdeel de tonijn, wakamé, mais en avocado gelijkmatig over de rijst.

Besprenkel de bowl met ponzu en sesamzaadjes.
