2 personen
30 min waarvan 20 actief

Ik noem dit een prep friendly maaltijd, omdat je deze curry makkelijk voor meerdere dagen kunt maken en zelfs invriezen. Hoewel pompoen tegenwoordig heel het jaar door verkrijgbaar is, past het toch goed bij deze tijd van het jaar. Voor de vegetarische variant, kan je de kip vervanger door Quorn stukjes. Wel even goed kijken of er in de rode curry pasta die je koopt geen vis in verwerkt zit.

 

Voedingswaarden: 265 kcal

Koolhydraten: 12,9 gram

Vetten: 6,3 gram

Eiwitten: 34,2

 

Ingredienten

  • 800 gram pompoenstukjes met schil
  • 500 gram kipfilet blokjes
  • 1 potje koh thai rode curry pasta
  • 1 pakje kokosroom (gezoet)
  • 100 ml water (even aanvoelen of niet te dik is.)
  • ½ limoen
  • Koriander (optioneel)
2 uien gesnipperd
Benodigdheden
  •     koekenpan
  • grote kookpan
  • snijplank
  • pollepel

Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bak de kip aan. Belangrijk dat hij nog niet gaar is. Zet de kip in een bakje neer naast het voornuis.


Verwarm de kookpan en bak op middelhoog vuur de ui aan, tot hij mooi glazig is.


Voeg de pompoen aan de pan toe, draai het vuur hoog en bak de pompoen hard aan.


Voeg vervolgens de kip en de curry pasta toe aan de pan en draai hem zacht. 


Plus het vervolgens af met kokosmelk en voeg de limoen toe.

Schep de curry in een leuk bord, in bakjes om het te bewaren of invriezen. Je kan er voor kiezen om er rijst naast te koken als je extra koolhydraten binnen wil krijgen.