2 personen
30 min waarvan 10 actief

Ik kreeg veel positieve reacties op mijn instagram verhaal, toen ze dit recept voorbij zagen komen. Dit is een variant op de klassieke shakshuka, die ik een half jaar geleden al op My Shape had staan. Het enige wat ik heb toegevoegd is wat feta. Je wilt niet de groentes maximaal doorkoken, omdat je dan meer vitamines uit je groente verliest. Voeg daarom de cherrytomaat wat later toe, zodat je daar de structuur nog redelijk van behoud.

Calorieën per persoon: 322 kcal
Koolhydraten: 21,2 gram
Vetten: 16,6 gram
Eiwitten: 25 gram

Ingrediënten

  •      1 blikje gepelde tomaten (400 gram);
  •      1,5 rode paprika in blokjes gesneden;
  • 1 klein bakje cherrytomaat door de helft gesneden;
  •      1 ui gesnipperd;
  •      2 eetlepels ras el hanout;
  •      2 eetlepels tomaten puree;
  •      1 a 2 lepels harissa of cayennepeper;
  •      2 teentjes knoflook;
  •      4 eieren;
  •      Zout op smaak;
  •      handje gehakte peterselie of koriander;
  • 40 gram feta;
Benodigdheden
  • Klein steelpannetje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • steelpannetje

Verhit de koekenpan en voeg 1 scheutje olijfolie toe. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze voor 2 minuten rustig.

Voeg na 2 minuten de paprika en knoflook toe en bak deze kort mee. 



Voeg kort daarna de tomatenpuree en harissa ook toe en zorg dat het niet aankoekt. Voeg direct na een minuut de gepelde tomaten en ras el hanout ook toe;


voeg 3 minuten later de cherry en de eieren toe. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan;


Check op de eieren gekookt zijn. (de eidooiers hoeven niet hardgekookt te zijn.) Voeg als laatste de feta en peterselie toe.Op de foto zie je het gietijzeren pannetje. In de praktijk is een steelpannetje de makkelijkste optie om te gebruiken;