2 personen
35 min waarvan 10 actief

Een recept wat origineel over de hele wereld als ontbijt wordt gegeten. Persoonlijk eet ik Shakshuka Het liefst als avondeten. Het zoete van de tomaat, het zachte van het ei en het kruidige van de ras el hanout maakt het een wonder gerecht. Je zet het binnen 5 minuten op en je kan rustig voor 20 min weglopen om iets anders te doen, mits je het vuur zacht draait natuurlijk. Je kan zelf vlees toevoegen als je daar behoefte aan hebt.

Calorieën per persoon: 384 kcal

Koolhydraten: 38 gram

Vetten: 14.8 gram

Eiwitten: 24 gram

Ingredienten

  •      100 gram Bulgur
  •      150 gram blokjes grove tomaat
  •      1,5 rode paprika in blokjes gesneden
  •      1 ui gesnipperd
  •      2 eetlepels ras el hanout
  •      2 eetlepels tomaten puree
  •      1 a 2 lepels harissa (op gevoel want het is pittig)
  •      1 teentje knoflook
  •      4 eieren
  •      zout op smaak
  •      handje gehakte peterselie of koriander
Benodigdheden
  • Klein steelpannetje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • steelpannetje

In een pan met ruim kokend water, voeg 1 eetlepel ras el hanout toe en kook de bulgur volgens de verpakking (pak en beet 8 min)


Verhit de koekenpan en voeg 1 scheutje olijfolie toe. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze voor 2 minuten rustig.


Voeg na t minuten de paprika en knoflook toe en bak deze kort mee.


Voeg kort daarna de tomatenpuree en harissa ook toe en zorg dat het niet aankoekt.


Voeg na 3 minuten de tomatenblokjes, ras el hanout en knoflook toe en laat dit voor 5 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg zout naar smaak toe.


Maak nu 4 kuiltjes in de tomatensaus. Breek hier de eitjes in. Roer met een vork een beetje van het eiwit door de saus. Laat nu de eitjes stollen op een laag vuur. Eventueel met de deksel op de pan.


Voeg als laatste de peterselie of koriander toe en serveer het.