Probeer onze online coaching nu 14 dagen GRATIS
4 personen
10 min waarvan 10 actief

Thaise papaya salade heb ik mischien wel het meest gegeten in Thailand. Als jij denkt dat sla eten saai is, moet je echt deze salade proberen. Ik heb de papaya vervangen door mango, omdat hier bijna geen papaya te koop is. Kan jij niet zo goed tegen heet eten? doe er dan minder peper in, zodat je niet een liter melk hoeft weg te drinken.

Per persoon: 150 kcal
Koolhydraten: 24 gram
Vetten: 4,3 gram
Eiwitten: 5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 mango
  • ½ komkommer
  • 2 handjes taugé;
  • 1-2 limoenen;
  • 1 rode peper; (Let op! je kan ook minder peper nemen)
  • handje geroosterde pinda’s
  • 1 lente-ui; (optioneel)
  • Paar takken verse basilicum of koriander;
  • 2 eetlepels vissaus;
  • 2 eetlepels honing;
 
Benodigdheden
  • 1 mengbak;
  • Snijplank;
  • Bakje voor het mengen van de dressing;
  • Koksmes;

Snij de komkommer in de reepjes;


Snij de mango in reepjes en leg ze bij de komkommer in de mengkom;


Verwijder de rode peper van het zaad en snijd ze ook in reepjes. Voeg dit toe aan de mengkom samen met de lente-ui, basilicum en taugé;


Pers de limoenen uit in een bakje en voeg de vissaus en honing toe.


Meng de dressing met de salade, en proef goed of hij niet te heet of voor juist niet spicy genoeg voor je is. Voeg als laatste de pinda’s toe;