2 personen
1:40 uur, waarvan 40 actief
Pho, een heerlijke soep uit Vietnam. een absolute smaakexplosie en in een handomdraai gemaakt. Het leuke van dit recept is dat je zelf kunt variëren met de toppings. Zo verras jij jezelf en je vrienden en familie waar jij voor kookt.
Tip voor de vleeseters: je kan 100 gram rauwe biefstukreepjes toevoegen.
Voedingswaarden: 276 kcal
Koolhydraten: 53,5 gram
Vetten: 3,4 gram
Eiwitten: 6,6 gram
Ontdek andere lekkere recepten
Ingredienten
- 1 liter groente bouillon
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 100 gram rijstnoedels
- Klein stukje gember, 1 cm (geraspt
- ½ Rode peper fijngesneden (ben je een pittige eter gebruik dan wat meer.)
- ¼ bos koriander (optioneel)
- 50 gram shitake
- paar druppels rijstazijn (wijn azijn kan ook)
- 1 eetlepel hoisin
- paar druppels sojasaus
- ½ limoen
- 50 gram Taugé
- ½ paprika
- Paar blaadjes koriander
- ½ wortel in reepjes gesneden
- Eet eetlepel sesamzaad
Benodigdheden
- 1 Steel pannetje
- 1 pannetje om je noedels in te koken
- Snijplank

Verhit de pan en voeg een scheutje olie toe, bak de knoflook, ui en gember voor 5 minuten, en zet het steelpannetje op laag vuur.


Schenk vervolgens de bouillon toe en de paddenstoelen. Laat dit voor een uur op matig vuur trekken.


Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens te verpakking.


Snijd in de tussentijd de toppings en dresseer ze op het bord inclusief de noedels.


Als de bouillon minimaal 30 minuten heeft getrokken breng hem dan op smaak met limoensap en de hoisin. Mocht je de bouillon net iets sterker van smaak willen voeg dan wat extra hoisin toe.


Voeg als laatste de soep toe.
