4 personen
30 min waarvan 30 actief
Speciaal voor jou heb ik een menu samengesteld, zodat je met kerst niet hoeft na te denken wat je hoeft te maken. Iedereen wil lekker eten met kerst, dus heb ik een verantwoord voorgerecht gemaakt waar jij je familie in de watten mee kunt leggen
Voedingswaarden: 230 kcal per persoon
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 27,3 gram
Ontdek andere lekkere recepten
Ingredienten
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram runder tartaar
- klein handje kappertjes fijngesneden
- augurk fijngesneden
- klein handje groene kruiden (dragon of bieslook)
- zout
- scheut olijfolie
- sriracha naar smaak
- 4 amsterdamse uien in kwarten gesneden.
- 2 sneetjes brood (voor croutons
- 1 avocado
- ¼ limoensap
- 1 eetlepel mayonaise (klein beetje mayo kan geen kwaad)
Benodigdheden
- Mengkom
- snijplank
- Koksmes
- Ovenplateau
- 1 kleine steker
- 1 grote steker

Leg de tartaar in een mengbak en voeg de groene kruiden, sriracha, zout, peper, augurk en kappertjes toe.


Verwijder de korsten van het brood en rol het brood plat met een deegroller.


Steek het brood uit met een steker en rooster het in de oven tot ze lichtbruin zijn.


Maak de avocado schoon en plaats hem samen met de mayonaise in de blender en draai hem door tot een gladde crème.


Plaats de kleine steker in het midden en de grote aan de buitenkant. Schep de tartaar in het midden en maak het bord op een creatieve manier op.


Schep de curry in een leuk bord, in bakjes om het te bewaren of invriezen. Je kan er voor kiezen om er rijst naast te koken als je extra koolhydraten binnen wil krijgen.
